TOMÁŠ HAAS: Vláda bude taková, jaká vyjde z voleb. Pokud jsme demokraté,...

TOMÁŠ HAAS: Vláda bude taková, jaká vyjde z voleb. Pokud jsme demokraté, pak musíme toto respektovat

Vláda tu bude taková, jaká vyjde z voleb ve kterých jsme volili.
A pokud chceme tvrdit, že jsme demokraté, musíme to respektovat.

Nemusíme souhlasit s vládou ani s prezidentem, ale ta hysterie nenávisti, urážek a nálepkování, ve které se spojují všichni, od Jakuba Jandy a jeho sponzora Sorose, až po ODS, nemá v naší historii obdobu – snad s výjimkou padesátých let a hysterického odsuzování těch, kdo se tehdy bránili nastupující diktatuře.

Připoměl bych, že ta doba končila jejich fyzickou likvidací, popravami a ostnatými dráty.

Žijeme v době, která je zrcadlovým obrazem tehdejší doby, žijeme v době ořezávání zbytků demokracie, v době obnovy cenzury a pronásledování “nesprávných názorů”, v době hysterického “odhalování nepřátel”, “nepřátelských agentů” a nárůstu strachu.

Co nás čeká, jaká budoucnost?

Bude to doba diktatury lidí jako Jakub Janda, Jaromír Štětina, Miroslava Němcová a Roman Joch? Nebo to bude doba někoho ještě nebezpečnějšícho, vybaveného navíc ještě inteligencí a schopnostmi, které tito “bojovníci” postrádají?

Doba dobrovolné rezignace politiků, novinářů a politických stran na vlastní názor, na svobodu?

Doba strachu, udávání, mrtvolného ticha a sklopených hlav?

 

fb) Tomáš HAAS

 

*  Tomáš Haas je politický konsultant a publicista. Narodil se v Praze. Emigroval v roce 1969 do Kanady, kde studoval historii a politologii. Působil jako konsultant v Kanadě a USA. Mezi léty 1991 a 1996 působil v Praze jako poradce primátora Hlavního města Prahy, několika ministrů a Úřadu vlády. Potom se na několik let vrátil do Kanady a USA, kde opět působil jako nezávislý konsultant. Do republiky se definitivně vrátil roku 2005 a mezi lety 2005 až 2008 byl interním poradcem presidenta republiky, v letech 2009 – 2010 byl poradcem tehdejších předsedů vlády – Topolánka a Fischera.

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře