Č. BUDĚJOVICE: 23. ročník oblíbené výstavy Vzdělání a řemeslo začíná ve středu...

Č. BUDĚJOVICE: 23. ročník oblíbené výstavy Vzdělání a řemeslo začíná ve středu 22. listopadu na Výstavišti

 

Ve středu 22. listopadu začíná na Výstavišti v Českých Budějovicích 23. ročník velmi oblíbené výstavy Vzdělání a řemeslo.

„Okolo 120 vystavovatelů, z toho přes 60 středních škol a učilišť se svými prezentacemi a nejvýznamnější zaměstnavatelé regionu s nabídkou pracovních stáží se představí na letošním ročníku největší výstavy vzdělávání v Jihočeském kraji – Vzdělání a řemeslo,“ říká projektová manažerka výstavy Radka Váchová.

Novinky školního roku 2018/2019, celostátní soutěže i bohatý doprovodný program po celé tři dny konání výstavy čekají na návštěvníky v jednotlivých pavilonech i na volných výstavních plochách.

Vzdělání a řemeslo je výstava určená zejména žákům devátých tříd a jejich rodičům. Školy zde prezentují své studijní a učební obory, potenciální uchazeči se můžou v reálu přesvědčit, co daná škola nabízí a přímo na místě se poradit se zástupci jednotlivých škol o možnostech studia i detailech přijímacího řízení. Pedagogičtí pracovníci, ale také i odborníci z informačního a poradenského střediska při Úřadu práce, budou připraveni odpovídat na dotazy, probíhat budou testy osobnostních předpokladů.

Součástí výstavy je 4. ročník Veletrhu fiktivních firem, který se koná pod záštitou Jihočeského kraje a města České Budějovice. Organizace se opět ujala Střední škola obchodní a Vyšší odborná škola, České Budějovice, Husova 9. Veletrh bude probíhat ve dnech 22. a 23. listopadu v pavilonu F4. Veletrh fiktivních firem významně napomáhá rozvoji podnikatelských dovedností žáků, kteří si vyzkouší simulaci reálného podnikatelského prostředí v podmínkách tržního hospodářství.

„Jedním z cílů školy je úzce navázat vzdělávání na praxi a přiblížit se tak požadavkům trhu práce, k tomu má dopomoci i právě se konající Veletrh fiktivních firem. Žáci z různých středních škol zde mohou porovnat své podnikatelské záměry a vyzkoušet si přímou metodu propagace a oslovování potencionálních zákazníků nebo navázat nové obchodní kontakty s jinými fiktivními firmami. Učí se samostatnosti, týmové práci, zodpovědnosti, rozvíjí své obchodní znalosti a dovednosti,“ říká Jarmila Benýšková, ředitelka školy.

Pavilon T2 je tzv. technicko – řemeslný. Vystaveno bude šlapací kolo vyrábějící elektřinu, policejní zásahové vozidlo, velká závodní autodráha a další. Svoje práce budou prezentovat brusiči skla nebo i studenti VOŠ restaurátorské z Písku.

23. ročník výstavy nabídne tradičně i bohatý doprovodný program. Na podiu budou probíhat módní přehlídky, ukázky líčení, účesů a další prezentace prací studentů. Proběhne řada soutěží, například O nejlepší prezentaci školy hodnocenou školami, Soutěž o nejlepší prezentaci zahraniční spolupráce, Mistrovství ČR mladých aranžérů AR Junior 2017 nebo Truhlář roku 2017 atd.

Výstava potrvá do pátku 24. listopadu.

(tzvčb)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře