ZDENĚK ŽENÍŠEK: Úředníci máslo na hlavě nemají. Městská policie je tu od...

ZDENĚK ŽENÍŠEK: Úředníci máslo na hlavě nemají. Městská policie je tu od toho, aby tyto závady řešila

Tajemník Městského úřadu Vimperk Zdeněk Ženíšek se na naši výzvu vyjádřil ke glose k příspěvku čtenáře, který poukázal na neoznačený výkop ve vimperské Kaplířově ulici:
Glosa zde: NEOZNAČENÝ VÝKOP: Městský strážník nekonal, máslo na hlavě však mají i úředníci odboru investic
Článek zde: OD NAŠICH ČTENÁŘŮ: Neoznačený výkop v Kaplířově ulici a mlčení strážníka

Když již jsem byl vyzván řeknu svůj názor, ale než jej řeknu, tak bych chtěl zrekapitulovat co se vlastně událo: Opravovala se havárie kanalizace koncem minulého týdne, opravu prováděla Městská správa domů (MěSD). Po opravě byla díra zasypána a během pondělí až pátku byl navezený materiál postupně zhutňován tak, aby průjezdnost byla zachována. Přesto v pátek odpoledne vlivem srážek došlo k význačnějšímu poklesu zasypaného materiálu. Toto bylo následně nahlášeno na Městskou policii. Následné dosypání materiálu bylo realizováno v pondělí ráno.

V tomto případě nejsem přesvědčen, že má máslo na hlavě odbor investic a údržby městského úřadu. Jednak opravu prováděla MěSD, která by měla odpovídat za opravu od počátku až do uvedení vozovky do takového stavu, aby tento stav nebyl překážkou silničního provozu či případně do konečného stavu včetně finální úpravy. Dále úředníci odboru investic nemají v popisu práce provádět kontroly komunikací v mimo pracovní době, kdy k nastalému stavu došlo.

Co se týká činnosti městské policie, měl by se vyjádřit vrchní strážník případně osoba odpovědná osoba řízením městské policie. Přesto můj osobní názor je že, městská policie je tu od toho, aby tyto věci v mimopracovní dobu městského úřadu zjistila a řešila je vzhledem k povaze závady případně i neodkladně, zvláště když jsou v blízkosti její služebny. Řešení by mělo spočívat v tom, že by měla tuto závadu neodkladně označit např. výstražným kuželem a podle nebezpečnosti toto řešit následně nebo ihned s tím, kdo opravu prováděl, případně se správcem komunikace, což je v tomto případě město, potažmo odbor investic.

Zdeněk ŽENÍŠEK, tajemník Městského úřadu Vimperk

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře