TÝDEN NA RADNICI (21): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (21): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Nějak se to všechno zrychluje…
Projednali jsme ekonomiku odpadového hospodaření města. Vychází nám to pořad solidně, takže pro nás všechny, opakuji všechny, to bude i v příštím roce 492 Kč na osobu. Nesnáším nedoplatky. Budou?

Na radě města jsme rozhodli o další sérii zadání projektových podkladů. Budou se dělat plány na rozšíření parkování na starém sídlišti, na kanalizaci Pravětína, na výtah v nemocnici. Jenom kroutím hlavou kolik je toho ještě zapotřebí…. Velmi dobře se rozjel finanční výbor, má nové obsazení a vedení Tomášem Koškou. Pro nás je to důležitý partner pro rozhodování i kontrolu.

Dokončili jsme první kolo jednání s majiteli pozemků pro možnou výstavbu rybníka pod Hrabicemi. Projekční kancelář pro nás udělá studii jak to provést. Čili „má dáti dal“ této myšlence. Chceme-li jít dál s Vodníkem a lyžováním, tak se to musí udělat.

Byli jsme na pravidelné týdenní kontrole staveb. A ve středu na setkání s lidmi na Lipce jsme se dohodli na režimu provozování nového hřiště. Je nádherné, osadní výbor to bude hlídat a příští týden po kolaudaci dostanou klíče. A také jsme je tam seznámili s opravou čističky odpadních vod, bude stát asi 6 milionů korun a počítáme s tím do dvou let.

Ve středu navštívili radnici náměstci hejtmanky Jaromír Novák a Zdeněk Dvořák. Dohodli jsme směnu pozemků mezi krajem a městem. Jsem strašně rád, protože bychom měli mít letní areál s arboretem v našem majetku. A co třeba pak udělat soutěž mladých na využití tohoto spojeného prostoru? Jsem pro a nebylo by to zajímavé?

Na radnici jsme iniciovali schůzku s ředitelem Národního památkového ústavu Petrem Pavelcem a kastelánem vimperského zámku Vojtěchem Brožem. Diskutovali jsme o spolupráci města a zámku. A také o snaze udělat někde v bývalém pivovaru nové muzeum v „podzámčí“ se zaměřením na historii ochrany hranic státních hranic, vojenství, zaniklých obcí. Snahu Ladislava Čepičky a Milana Peška město chce podpořit, ale rozjezd si musí zajistit Muzejní spolek Vimperského panství.

Nu a hodně dobře jsem se cítil v jízdárně Alšovy galérie při předávání Zlatých šupin hejtmankou Ivanou Stráskou. Nádherná akce a k tomu patří i nové nebo známé kontakty, přátelská jednání i popovídání v skvělé atmosféře. Udělá se víc práce pro město než v kanceláři…. A  tomu přidejme ještě krásné osvětlení hlubockého zámku jako kulisu.

Nu k týdnu jako vždy přidejme rutinní práci, „miliony podpisů“, analýzy a audity, přípravy rozhodnutí, a další návštěvy a jednání. To je práce i pro kancelář starosty. Mám tam velikou oporu v Renatě Samohejlové, Petře Láchové a tajemníkovi. Bez nich by to nešlo efektivně řídit.
Město je firma a musí to klapat.
Díky.
Hezký víkend a dobrou mysl.
Držte nám palce.

Pavel DVOŘÁK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře