NOVINKA: Nový online magazín České lékařské komory Naše zdravotnictví má informovat veřejnost

NOVINKA: Nový online magazín České lékařské komory Naše zdravotnictví má informovat veřejnost

 

Česká lékařská komora (ČLK) představuje nové online médium s doménou Nasezdravotnictvi.cz, jehož prostřednictvím chce komunikovat s širší veřejností. Šéfredaktorem magazínu je David Garkisch.

Nový online magazín Naše zdravotnictví se bude věnovat všemu, co souvisí s naším zdravím. Veřejnosti bude zprostředkovávat informace zasazené do kontextu fungování českého zdravotnictví, jejichž přidanou hodnotou by měl být otevřený pohled lidí, kteří zdravotní péči přímo zajišťují. Tedy lékařů, sester i dalších zdravotnických pracovníků.

„Lékařská komora oslovila veřejnost již během úspěšné informační kampaně Zdravotnictví volá o pomoc, kdy jsme se snažili upozornit na zásadní a stále akutnější problémy českého zdravotnictví, které ohrožují bezpečnost pacientů. Prostřednictvím nového online magazínu bychom rádi na tuto komunikaci navázali – uvědomujeme si, že online prostor a sociální sítě začínají hrát v informovanosti lidí zásadní roli. Veřejnosti ale rozhodně nechceme prezentovat jen problematická témata, rádi bychom, aby na portálu Našezdravotnictví.cz lidé našli informace, které jsou důležité pro jejich zdraví i pravdivé informace o našem zdravotnictví, které funguje díky obětavé práci tisíců lékařů, zdravotních sester a dalších zdravotníků,“ říká prezident ČLK Milan Kubek.

Za obsah magazínu bude zodpovědný šéfredaktor David Garkisch, který v minulosti působil v řadě v médií – například v Lidových novinách, Mladé frontě DNES či v TV Nova. „Kromě aktuálního zpravodajství z oblasti zdravotnictví bude magazín přinášet čtenářům i zajímavé příběhy z českých nemocnic a ordinací. Chceme dát prostor jak „obyčejným“ lékařům a sestrám ze zapadlých koutů naší republiky, tak uznávaným kapacitám jednotlivých oborů. Kromě názorů, komentářů a profilů odborníků čtenáři na našem portálu najdou i praktické rady a tipy, jak zlepšit a zjednodušit péči o své zdraví,“ vysvětluje David Garkisch.

(fbčlk)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře