NEDĚLNÍ GLOSÁŘ: Vážně i nevážně o událostech a lidech s nimi spojenými...

NEDĚLNÍ GLOSÁŘ: Vážně i nevážně o událostech a lidech s nimi spojenými v týdnu, jehož konec nastává

 

Katalánci dál bojují o svou nezávislost. Evropa zpozorněla. Pozorovatele už do Barcelony poslali nejen Moravané, ale i členové okrašlovacího spolku Podřipska.

Praha nás dál baví. Dětské betonové zátarasy se po úspěchu na Staromáku umístí i na Karlův most. Jsem zvědavý, který první turista se selfie tyčí a očima vzhůru se o ně přerazí!

Pražští taxikáři vyhrožují další, ještě větší protestní akcí. To by bylo, aby se tou kampaní úplně nezlikvidovali.

V Kalifornii schválili zákon, že když je někdo muž, ale cítí se být ženou a vy mu budete říkat „muž“ nebo „on“, tak vás klidně můžou zavřít. Platí i naopak a možná to platí, když jste muž a cítíte se taky jako muž. Takových odvážných je ale v Kalifornii jako šafránu. Zlatý český Kocourkov!

Ještě k té genderové korektnosti a americkým zákonům. Jako běžnému (všimněte si, že neříkám normálnímu) většinovému heterosexuálovi, který má rád ženy, mi v rámci této korektnosti a empatií k menšinám nezbyde říkat nic jiného, než že jsem lesba!

Za pět dnů půjdeme k volbám. Prý nejdůležitějším v tomhle století. Po Praze běhají prodavači zaručených zpráv, kdo to s kým a za co po volbách složí. Uplynulý týden byl prý ještě klidný, hlavní šrapnely přijdou teď. Těšte se, Vánoce přicházejí!

Jiří ZIMOLA, bývalý hejtman Jihočeského kraje, nyní pracuje v oddělení vnějších vztahů Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

(15. října 2017)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře