TO SE RODIČŮM NELÍBÍ: Oblíbené dětské centrum Šumavous U Sloupů uzavírá pro...

TO SE RODIČŮM NELÍBÍ: Oblíbené dětské centrum Šumavous U Sloupů uzavírá pro veřejnost svoji zahradu

 

Dětské centrum Šumavous U Sloupů ve Vimperku uzavírá pro veřejnost svoji zahradu. Důvod vysvětlil na facebookovém profilu centra majitel Jiří Hujda:

UZAVŘENÍ ZAHRADY PRO VEŘEJNOST

Opět jsme se pokusili odkoupit pozemek, na kterém se nachází naše zahrada, od vlastníka – Města Vimperk. Bohužel zastupitelé naši nabídku opět zamítli a vlastník nám zvedl nájemné na částku 60 000 Kč. Tato výše nájemného je pro nás likvidační, a tak jsme nuceni provést kroky, které povedou k úspoře. Pozemky, na kterých se doposud pásla zvířata, vracíme městu. Zvířata, do doby než najdeme řešení, přesuneme na zahradu a zrušíme část hřiště. Tímto opatřením jsme dosáhli úspory na nájemném ve výši 20 000 Kč.
Tato zásadní změna, mimo jiné, obnáší vybudování nových ohrad a odstranění stávajících hracích prvků. Celá zahrada se tak na nějakou dobu promění v jedno staveniště. Po tuto dobu jsme proto nuceni zahradu pro veřejnost uzavřít. Protože vše budeme realizovat svépomoci za podpory kamarádů a známých, tak jako vybudování celé zahrady, nejsme bohužel v tuto chvíli schopni říci, na jak dlouho to bude.
Děkujeme vám všem za pochopení a věříme, že i přes tato vynucená opatření, nám i nadále zůstanete nakloněni.
Provoz lesní školky a víkendové programy zůstávají v platnosti, protože je naštěstí realizujeme v okolních lesích a ne na pronajatých pozemcích.

 

Krátce po zveřejnění této informace zaplavily facebookový profil dětského centra Šumavous komentáře udivených a rozhořčených rodičů a podporovatelů. Vybrali jsme některé z nich (zveřejňujeme v původním znění bez redakční úpravy):

Renatka Šafářová: tak to je neuvěřitelné……….co to probůh sedí na těch úřadech? Já tohle prostě nikdy nepochopím. Využíváte pozemek pro radost dětí a někdo tomu z nepochopitelných důvodů dá stop.

Jitka Kabourková: Dobrý den,.to je velmi nemilá zpráva..neuvěřitelné. Budete-li potřebovat pomoci s realizací úprav zahrady a okolí Šumavouse, hlásíme se do týmu. (Podobnou podporu vyjádřila většina diskutujících – pozn. red.)

Lucie Ligocká: Pff.. to je bordel, fakt. Místo toho, aby byli rádi, že tam máte takové supr zázemí pro děti a rodiny s dětmi, tak ještě hází klacky pod nohy.

Marketa Binova: Pro mě nepochopitelné,Vimperské zastupitelsvo by mělo občas zvednout zadek a zajít se k Vám podívat,kolik to dalo všechno dřiny a ůsilí všechno vybudovat,naše děti k Vám jezdí každý rok na ŠvP a vždycky přijedou plný nových zážitků,vzpomínají velmi rádi,držte se a moc Vám držíme palce.

Milada Machová Melnyková: Dobry den,to je neuvěřitelné!!!! A velice smutné a mrzuté! Nepochopím takovou podpásovku od zastupitelstva,ba naopak by měli být rádi,že mají na Vimpersku tak krásně vybudované prostředí pro děti a podporovat to! Držíme palce!

Petra Chytilová: Mily pane Jirko,tak byt Vama,az nektere ditko od zastupitele bude chtit navstivit Vase hriste,vybrala bych specialni vstupne,nebo bych je nepustila vubec.

StáňaBob Kořínkovi: Pro Spolek skřítka Kořínka a potažmo Farmářskou školičku skřítka Kořínka, tedy pro nás, jste obrovskou inspirací a motivací. Držíme pěsti a přejeme mnoho štěstí a hodně sil…

Kateřina Střelcová: Tak to budou moje deti moc smutné. Sumavouse miluji a kdykoliv jsme ve Vimperku, tak musíme k vám. Ve Vimperku a okolí takové místo pro deti v přírodě a se zvířaty chybí. Držím pěsti, vydrzte, verim ze vše se v dobre obrátí.

Milada Machová Melnyková: A co kdyby se napsala petice? Za nas rodice? Myslite,ze by to aspon trochu pomohlo?

Verča Kačuriková: Pred par lety veřejně bojovala p.Preslova za udrženi Šumavouse a ted když jsou u moci Vam hodi klacky pod nohy…nojo to je holt Mesto Vimperk..!!

 

Svým komentářem přispěla také vimperská zastupitelka Iveta Preslová:

Dobrý den. Pokud se podíváte na zápis ze ZM, nehlasovala jsem pro prodej za vyšší cenu. Mám na to podobný názor jako p. Bednarčík, který tam vysvětluje proč dát nižší cenu. Za sebe věřím, že to ještě není poslední slovo. Sama ráda Šumavouse navštěvuji což vám p. Hujda jistě potvrdí. Vadí mi, že se tam jiný pozemek i s barákem prodává za cca 90.000 a zde…

 

Pro informaci čtenářů zveřejňujeme také příslušné usnesení městského zastupitelstva:

Usnesení č. 518: Zastupitelstvo města rozhodlo nepřijmout nabídku společnosti PALESTRA s. r. o., se sídlem Kaprova 42/14, Praha 1 podanou na zveřejněný záměr č. 42/20/2017 prodeje nemovitostí vedených v katastrálním území Vimperk, na listu vlastnictví č. 10001 pro město Vimperk, tam označených jako parcely katastru nemovitostí KN č. 2522/61 – ostatní plocha, jiná plocha o výměře 2920 m2 a KN č. 2522/74 – ostatní plocha, jiná plocha o výměře 5566 m2, a to z důvodu nabídnuté nižší kupní ceny než byla požadována
ve zveřejněném záměru.
Hlasování: 9 pro, 0 proti, 4 se zdrželi (Janásková, Preslová, Dvořák, Bednarčík). Návrh byl přijat.
Zodpovídá: odbor HB, termín do 30.09.2017

Zvukový záznam ze zasedání městského zastupitelstva (část V.)

(red)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře