TÝDEN NA RADNICI (17): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (17): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Pár nejdůležitějších střípků z tohoto týdne na radnici.

Na pondělní radě města bylo na programu mimo dalších 44 usnesení také vypsání prodeje kotelny a okolních pozemků v areálu U Sloupů. Je to podnikatelský záměr, který se nám hodně líbí. Proto je třeba spěchat se studii vnitřního prostoru hřiště a okolí, včetně napojení kanálů na město.

Granty a jejich hodnocení jsou hodně ošemetné. Žádost ze začátku roku na přechod pro chodce u Tesca měla chyby a byla vyhozena. To se nesmí opakovat. Chceme podat opakovanou žádost a také novou na přechod v ulici Pražské. Zapojí se do toho i odborné firmy.

Se skupinou Czechinvest jsme udělali pasport nevyužitých staveb a pozemků města a okolí. Prostě abychom přes tuto profesionální firmu sem dostali další podnikatele, formy i myšlenky co třeba s bývalou Jitonou, Dřevopodnikem, masnou, se zbytkem kasáren, se zdemolovanými kravíny na Kortusově Huti, Klášterci atd., atd. Moc mne překvapilo, že údajně je o oblast Šumavy velký zájem. Z radnice chceme pomoci jak jen to jde. A když nám pomůžete s definicí dalších objektů, budeme moc rádi. Díky.

Zásadní jednání jsme měli s firmami E.ON a Energie AG Teplo. Jednalo se o dohodu mezi akciovkami a městem o rozvodech v oblasti plynové kotelny, majetkovém propojení a přeložkách v ulici 1.máje. A také o napojení plynu a tepla na zimní a letní stadion i na bazén. Okamžitě započnou projektové práce, škoda každého dne. Máme léta zpoždění.

Obrátili se na mne obyvatelé, hlavně z Homolky, zda by šlo udělat místo pro přecházení k Lídlu ve směru od vlakového nádraží. Ihned jsem se spojil s projektanty, příští týden přijedou a budeme vědět víc. Chtěli bychom to udělat, uvidíme.

Za měsíc jsou parlamentní volby, tak se uskutečnilo zasedání členů volebních komisí, dání slibu i volba předsedů. Jsme, jako město, sčítacím bodech našeho tzv. malého okresu a poskytujeme veškeré služby nutné pro hladký průběh počítání výsledků. Vše je připraveno, ale výsledek záleží na Vás, občanech. Jen tak mimochodem, do parlamentu z města je na kandidátkách, myslím, pět lidí.

Navštívil jsem Informační centra Národního parku Šumava v Kvildě a Borové Ladě. Je tam stále obrovský zájem návštěvníků a proto plánují hlavně rozšíření parkovacích míst. Jsou to hodně dobré projekty. Jeleni s desaterákem Standou, rys David s partnerkou Kačenou, sovy v bývalém lomu – to je dobrá cesta propagace pro naši část Šumavy. My bychom zase v našem městě měli tomu dát impuls vyšších služeb – třeba bazén. Věřím, že připravovaná významná diplomatická návštěva u nás to ocení.

Tak nám držte palce, potřebujeme to.
Hezký víkend a dobrou mysl.

Pavel DVOŘÁK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře