ČESKÉ BUDĚJOVICE: Mezi Pískem a Deggendorfem vzniknou dvě až tři dobíjecí stanice...

ČESKÉ BUDĚJOVICE: Mezi Pískem a Deggendorfem vzniknou dvě až tři dobíjecí stanice pro elektromobily

 

Rozvoj elektromobility mezi Jihočeským krajem a východem Bavorska. To bylo hlavním tématem workshopu, který se na toto téma konal v Písku. Řekl to první náměstek hejtmanky Josef Knot, který je zároveň píseckým místostarostou.

„Cílem tohoto projektu je na trase mezi jihočeským Pískem a bavorským Deggendorfem vybudovat dvě až tři dobíjecí stanice pro elektromobily. Tato trasa bude napojena na již existující bavorskou infrastrukturu. Zároveň bude vyvinut specifický software, který zajistí efektivní analýzu dat z dobíjecích stanic. Jeho součástí bude mobilní aplikace, která umožní svým uživatelům snadnou lokalizaci, přímou rezervaci a možnost placení za dobíjecí služby,“ upřesnil Knot.

Druhou rovinou tohoto projektu je podle Knota příprava ucelené koncepce rozvoje e-mobility především pro zástupce měst, obcí a krajů, kteří mohou ovlivnit začlenění tématu e-mobility do svých strategických dokumentů. „Koncepce rozvoje e-mobility bude vytvořena právě na základě analýzy pilotní trasy Písek-Deggendorf,“ naznačil Knot.

V průběhu trvání projektu budou na programu workshopy a vzdělávací akce. Ty ale nebudou určené jen zástupcům měst, obcí a krajů, ale také široké veřejnosti a dalším subjektům zainteresovaným v oblasti e-mobility. „Jedná se například o univerzity, výzkumné a vývojové organizace, nestátní neziskové organizace či zájmová sdružení právě se zaměřením na propagaci e-mobility,“ doplnil Knot.

Myšlenka popsaného projektu je v plném souladu s celou řadou národních, nadnárodních a mezinárodních strategií v čele se strategií Evropa 2020. Projekt také navazuje na již realizované projekty E-Wald, e-Šumava a aktivity Komise Smart Region jižní Čechy, jejíž prioritou je rovněž podpora čisté mobility.

Text a foto: (tzjč)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře