DEN ARCHITEKTURY: Také letos poznáte zapomenutou historii našeho města a některé technické...

DEN ARCHITEKTURY: Také letos poznáte zapomenutou historii našeho města a některé technické památky

 

Platforma Prostor Vimperk je letos opět pořadatelem Dne architektury v našem městě. Připravila na sobotu 30. září pro veřejnost tento program:

 

Vimperk – zámecké vodovody a kanalizace v minulosti

Kastelán Vojtěch Brož odhalí technické zázemí hradu a zámku – zásobování vodou a kanalizace v proměnách od středověku do současnosti. Při listovaní v otevřené knize vývoje architektonických podob zámku ve Vimperku lze vysledovat také proměny a vývoj jeho technického zázemí. Společně s kastelánem Vojtěchem Brožem procházka hradem a jeho okolím zaměřená na proměny hradního a zámeckého zásobování vodou a řešení odvodu odpadů v dobách minulých

Sraz: sobota 30. září ve 14 hodin na prvním. nádvoří vi mperského zámku před Hodinovou věží

 

Vimperk – Voda v historii Vimperka

Život města v sousedství řeky Volyňky a Křesánovského i Pravětínského potoka nepřinášel vždy pouze idylické chvíle. Více poví Ladislav Čepička z Muzejního spolku vimperského panství. Řeka Volyňka i zdroje pitné vody ovlivňovaly život města. Tok řeky se často měnil v nezkrotný živel, jindy zase plnil úlohu důležité transportní cesty pro vimperské sklárny. Jak bylo zásobováno město pitnou vodou? O tom bude vyprávět Ladislav Čepička z Muzejního spolku vimperského panství.

Místo srazu: sobota 30. září v 16 hodin, Kavárna Ve Skále, Pivovarská 61

 

Vimperk a Volyňka – potenciály a problémy řeky ve městě

Řeka Volyňka protékající Vimperkem-potenciály a problémy této přírodní linie propisující se do organismu města s Karlem Harazimem ze spolku Prostor Vimperk. Volyňka představuje pro Vimperk výraznou přírodní linii. Potenciály, kterými řeka disponuje, nejsou zdaleka naplňovány. Co může Vimperku řeka a její okolí přinést či s jakými problémy se řeka ve městě nyní potýká? Na tyto otázky se pokusí odpovědět za spolek Prostor Vimperk Karel Harazim.

Sraz: sobota 30. září v 18 hodin, Kavárna Ve Skále, Pivovarská 61

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře