TÝDEN NA RADNICI (16): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (16): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Ano i ne.
Týden jako každý jiný, a přece…
Slib udělat přechod u Tesca letos nestihneme. Jsou situace, kdy všechno běží, máte peníze a pak to musíte odmítnout. Výsledek výběrového řízení byl totiž ten, že firmy nabídly místo rozpočtových údajů (kolem 2 mil. Kč) částku o skoro milion vyšší. Do toho nejdeme, to je moc. On vůbec podzim z hlediska zadání a realizace staveb je nejdražší.

Nedohodli jsme se s majitelem pozemku u Sudslavic, kde jsme chtěli udělat cyklostezku. S posledním člověkem, všichni ostatní dali souhlas. A to jsme byli ujišťováni bývalým vedením radnice, že je to předjednáno. Připravili jsme solidní možnosti řešení, ale nic platné. Je pryč grant, máme tady blok. Taková „Havránková“ ve vimperském provedení. A je mi líto i našich lidí na radnici, makali na tom na doraz…

Perfektně se realizuje oprava školy v parku. Dokončuje se sportovní hřiště na Lipce. Je hotovo zázemí tělocvikářů v ZŠ TGM. Příští týden přijde na řadu oprava ulice Hřbitovní. Pozitivní práce. Od toho jsme na radnici.

Byl jsem se podívat na zahájení počítačových kurzů pro seniory. Je několik úrovní, počínaje začátečníky. Dělají se v místnostech centra pro seniory ve Sklářské ulici. Je to plně obsazené. Jen tak dál. Díky.

Setkali jsme se s řediteli škol našeho malého okresu. Vimperk řídí sedm úplných základních škol, čtyři malotřídky a tři mateřinky. Probírali jsme všechno možné. Žádný moc velký nárůst počtu žáků se nekoná. Máme se smířit, že se Šumava vylidňuje?

NaturVision, krásná a tradiční festivalová přehlídka. V pátek byl 16. ročník zakončen galavečerem. Vyhrál to snímek o přírodě Nového Zélandu. A také jsme představili nový klip Vítejte ve Vimperku. Trvá 2:45 min, docela se povedl, chtěli bychom v tom i pokračovat.

Tak vidíte, pořád je o čem psát. Snad mi rozumíte, i když nemám tiskového mluvčího.

Hezký víkend a dobrou mysl.

Pavel DVOŘÁK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře