RADNICE INFORMUJE: Turistické informační středisko zažilo letos větší zájem návštěvníků města

RADNICE INFORMUJE: Turistické informační středisko zažilo letos větší zájem návštěvníků města

 

Oproti loňskému roku vzrostla návštěvnost turistů v Turistickém informačním středisku ve Vimperku od ledna do srpna o 1500 lidí. Celkový počet do srpna dosáhl 12 614 návštěvníků. Pro zajímavost, německy hovořících turistů přišlo oproti loňskému roku o 130 více a anglicky hovořících byl zaznamenán nepatrný úbytek. Celkem navštívilo infocentrum do této doby 1106 cizinců.

V měsíci dubnu byl vydán v nákladu 6000 kusů nový propagační materiál Stopy v památkách Vimperka. Tentokrát jsme se zaměřili na opomíjené památky a detaily Vimperka.

Pro hlavní turistickou sezónu jsme vydali nové magnety Vimperka a Šumavy. Fotografie na tyto magnety byly pořízeny z našich fotoaparátů. Na základně značné poptávky ze strany turistů byl vydán nový pohled Vimperské náměstí.

V měsíci červnu byla veřejnosti slavnostně představena nová logicko interaktivní hra Steinbrenerova tiskárna. Cílem hry je v časovém limitu 60 minut vyřešit šifry, najít skryté indicie, rozluštit tajné kódy a objevit skryté klíče. Tato hra se těší značné oblibě.

Pohádková kancelář Turistického informačního střediska Vimperk byla povýšena na Regionální pohádkovou infokancelář v Týně nad Vltavou na pohádkovém dni. Pro naše infocentrum to znamená ukončovat vandrování s pohádkovým pasem, vandrovkou a 4pohledem. Naše kancelář dává konečné logovtipné razítko, vystavuje diplomy vandrovníkům a vydává drobnou odměnu. Zároveň proběhlo při této příležitosti předání pohádkového žezla pro pořádání dalšího pohádkového dne v roce 2018 ve Vimperku.

V prostorách dětského koutku byla v měsíci červnu zahájena pohádkovým kancléřem Mgr. Marcelem Goetzem výstava “Nejhezčí turistické pohlednice, kalendáříky a vizitky ČR 2017” a “Pohlednice z filmů Zdeňka Trošky a s logovtipy Jaroslava Kerlese”. Pan místostarosta Lukáš Sýs v rámci vernisáže spolu s ostatními účastníky pokřtil novou knihu “Posvátná místa Šumavských plání”, od autora Ing. Pavla Kozáka.

Od července do září se zapojilo infocentrum spolu s odborem kultury do Charitativní akce pořádané Prachatickým deníkem. Zájemci mohli nosit do infocentra kabelky, kravaty, dětské knížky apod. Celý výtěžek z akce poputuje prostřednictvím městské charity k dětem, které potřebují finanční podporu pro rozvoj svého talentu.

Turistické informační středisko se do této doby zúčastnilo veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze a konference TourConf v Českých Budějovicích, kde se diskutovalo na téma partnerství a přeshraniční spolupráce. Dále proběhla setkání zástupců informačních center v Malenicích, Železné Rudě a s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu v Českých Budějovicích.

Kolektiv Turistického informačního střediska Vimperk

Foto: Radek DAVID – Šumavské noviny

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře