RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Staročeská klasika chutná už po léta. To jsou...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Staročeská klasika chutná už po léta. To jsou škvarkové placičky

Suroviny:
20 dkg polohrubé mouky
30 dkg hladké mouky
10 dkg rozehřátého sádla
250 ml mléka
2 vejce
1 droždí (kvásek -,lžička cukru,mléko a lžíce hladké mouky)
sůl podle chuti
20 dkg nasekaných škvarků
sůl, mletý pepř
sádlo na potření

Postup:
Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout. Po vykynutí zapracujeme nasekané škvarky a necháme ještě 1/2 hodiny kynout. Vyválíme asi 1cm silnou placku a vykrajujeme kolečka,která dáme na plech a potřeme lehce sádlem. Nožíkem uděláme mřížku a zvolna pečeme.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů