RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Skvělý moučník pro víkendové dny, buchta z kyselého...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Skvělý moučník pro víkendové dny, buchta z kyselého mléka nebo kefíru

Suroviny:
20 dkg hladké mouky
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg krupicového cukru
10 dkg vlašských ořechů
125 ml oleje
500 ml kyselého mléka (kefíru)
2 lžíce hořkého kakaa nebo čokolády
1 prášek do perníku
2 vejce (sníh)
5 jablek (nastrouhat)

Postup:
Jablka nastrouháme a ořechy nasekáme.
Utřeme žloutky s cukrem a olejem, přidáme mouku, kakao, prášek do perníku a kyselé mléko. Zapracujeme sníh. Zamícháme jablka a ořechy. Nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a velmi zvolna pečeme při 180 st. Opravdu si dejte čas, jablíčka pouštějí šťávu a koláč je dlouho ,,vlhký“. Pokud chcete,můžete ještě polít čokoládou. Vydrží nám krásně vláčný několik dní.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů