RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Z plodů lesa si připravíme houbové kotlety s...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Z plodů lesa si připravíme houbové kotlety s koriandrem. Dobrou chuť

 

Suroviny:

8 kotlet, 2 cibule, 1 lžíce čerstvého nebo 2 lžičky sušeného koriandru, 10 dkg čerstvých hub, 1 lžička červené papriky, 2 stroužky česneku, 1 krajíc chleba, sůl, pepř, sádlo

Postup:

Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na sádle osmažíme nakrájené cibule do tmavší barvy, přidáme kotlety a zprudka opečeme. Zaprášíme paprikou a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme nakrájené houby a dusíme do měkka. Do omáčky rozdrobíme zvlhčený krajíc chleba, přidáme utřený česnek, koriandr a provaříme. Omáčka se nám díky chlebu zahustí. Dochutíme solí a podáváme s libovolnou přílohou.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů