RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Něco ze zvěřiny: kančí kýta připravená na pivu...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Něco ze zvěřiny: kančí kýta připravená na pivu a majoránce. Mňamka

Suroviny:

půl litru tmavého piva, 1 kg kančí kýty, sádlo, cibule, 2 lžíce majoránky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř

Postup:
Maso odblaníme a potřeme utřeným česnekem se solí. Dáme do pekáčku, přidáme asi 4 lžíce sádla, nakrájenou cibuli a podlijeme pivem a 2 dl vody. Dáme do trouby a pečeme při 190 °C. Během pečení poléváme výpekem. Když je maso měkké šťávu scedíme, přidáme majoránku a maso ještě prohřejeme asi 10 minut.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů