RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Germknödel, to jsou výborné kypré knedlíky. Tady je...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Germknödel, to jsou výborné kypré knedlíky. Tady je návod na přípravu

 

Knedlíky jsou výborné, kypré. Dělala jsem je z dvojité dávky, ale opět mi dovolte můj poznatek. Doporučuji dělat menší šišky, těsto se ve vodě hodně nafoukne a já vyndavala obří knedlíky.

Suroviny (původní dávka):
25 dkg hladké mouky
1/8 l mléka (vlažné)
1 vejce
1 žloutek
5 dkg másla (rozpuštěné)
sůl ( asi 1 lžička )
kvásek (1 dkg droždí,1 dkg cukru,2 lžíce mléka,1 lžíce hl. mouky)

Postup:

Necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, prohněteme tak, aby se nelepilo na vařečku. Necháme jednu hodinu kynout. Utvoříme válečky, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 10 minut kynout.
Dáme do vroucí vody vařit asi na 15 minut (Já musela vařit skoro 20 minut, proto dělejte menší). Vaříme v nezakrytém hrnci a knedlíky během vaření převalujeme.
Po uvaření propícháme vidličkou, pomažeme máslem a krájíme nití.

Dobrou chuť!

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

 

Komentáře

komentářů