RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pošumavská couračka a brambory se smaženou cibulkou; dobré

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Pošumavská couračka a brambory se smaženou cibulkou; dobré

50 dkg kyselého zelí, voda, 2,5 dcl smetany, 10 dkg hladké mouky, 1/2 kg brambor, 1 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, kmín

Oloupané, nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka a scezené promícháme s osmaženou cibulkou. V osolené vodě uvaříme pokrájené zelí, které dáme i se šťávou. Když je zelí měkké, přidáme smetanu, ve které rozmícháme mouku a povaříme. Dochutíme podle potřeby solí. Na talíř dáme hromádku brambor a zalijeme couračkou.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

Komentáře

komentářů