RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Voňavé sváteční buchty přijdou o víkendu jistě vhod...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Voňavé sváteční buchty přijdou o víkendu jistě vhod v každé rodině

25 dkg polohrubé mouky, 25 dkg hrubé mouky, 10 dkg másla, 3 dkg droždí (trochu mléka + kostka cukru na kvásek), 10 dkg moučkového cukru, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, strouhaná citrónová kůra, 2 dl – 2,5 dl mléka

Libovolná náplň, máslo na pekáček a potírání

Smícháme obě mouky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto, středně tuhé těsto, které necháme aspoň 1 hodinu kynout. Tvarujeme buchty, které necháme ještě pod ubrouskem kynout. Pekáček vymažeme máslem, dáme buchty, potřeme máslem a pomalu pečeme. Po vytažení z trouby můžeme pomazat máslem s rumem a sypeme cukrem.

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře