RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Hospodyňky, zde najdete osm různých druhů náplní do...

RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Hospodyňky, zde najdete osm různých druhů náplní do buchet, koláčů…

Maková: 20 dkg mletého máku, 3 dl mléka, 10 dkg cukru, 1 lžíce másla, rum, skořice
Mák zalijeme postupně mlékem a na mírném plamenu vaříme asi 10 minut, přidáme máslo, cukr, rum, skořici, a ještě chvilku povaříme (pozor bublá).

Ořechová: 20 dkg mletých ořechů, 10 dkg moučkového cukru, 1 žloutek, smetana podle potřeby
Vše dobře promícháme, pokud je náplň řídká, přidáme ořechy.

Tvarohová: 25 dkg měkkého tvarohu, 10 dkg cukru, 1 žloutek, 1 lžíce másla, vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra
Máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Promícháme s tvarohem, přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a dobře utřeme.

Povidlová: 20 dkg povidel, 5 dkg cukru, 2 lžíce rumu, špetka skořice, špetka mletého hřebíčku a badyánu, teplá voda podle potřeby na rozředění
Povidla podle potřeby naředíme teplou vodou, přidáme koření a dobře promícháme. Pokud přelijeme vodu, můžeme si pomoci strouhaným perníkem.

Jablková: 1/2 kg jablek, pískový cukr, 1 balíček vanilinového cukru, mletá skořice, rum.
Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, dáme do kastrolu, přidáme 2 lžíce vody a podusíme do měkka. Přidáme pískový a vanilinový cukr, skořici a dusíme do vyvaření vody. Necháme vychladit.

Z ovesných vloček: 8 dkg ovesných vloček,3 lžíce moučkového cukru,2 žloutky, sníh ze 2 bílků
Vločky opražíme na 1 lžíci másla spolu s 1 lžící cukru do růžové barvy.. Umeleme je a spojíme se žloutky, cukrem, a pevným sněhem. Můžeme přidat i trochu citronové kůry. Tato nádivka může nahradit ořechovou náplň.

Drobenka máslová: 10 dkg hrubé mouky, 8 dkg krupicového cukru, 8 dkg másla Mouku smícháme s cukrem a přidáme nasekané máslo. Mezi prsty jej rozdrobíme a promneme.

Mandlová drobenka: 10 dkg másla, 10 dkg cukru, 15 dkg hrubé mouky, 10 dkg umletých mandlí Rozdrobíme máslo s cukrem a moukou. Přidáme mandle a promícháme.

 

Připravuje: Lucie KOHOUTOVÁ

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře