POŘÁDEK A BEZPEČÍ: Kdy se vedení města vypořádá s výtržnostmi několika nepřizpůsobivých...

POŘÁDEK A BEZPEČÍ: Kdy se vedení města vypořádá s výtržnostmi několika nepřizpůsobivých parazitů?

V reakci na pravidelný Týden na radnici se náš čtenář a vydavatel Šumavských novin Radek David v komentářích na našem facebookovém profilu zeptal:

Co mě osobně zajímá (a jistě mnoho dalších slušných obyvatel města) opravdu bytostně je, kdy se konečně – A S KONKRÉTNÍMI VÝSLEDKY – vedení města vypořádá s výtržnostmi několika nepřizpůsobivých parazitů (někteří dokonce se zákazem pobytu na území města!) a povalečů, kteří den co den dělají Vimperku ostudu; autobusovým nádražím (kde se lidé už bojí čekat na autobus a návštěvníci kroutí nevěřícně hlavami) počínaje a prostranstvím před nonstopem naproti Anně a v parku konče. Efektivita nespočetných výjezdů (jenž hradíme z našich daní) městských policistů k řešení přestupků zmíněných lumpů, je téměř nulová. Někdo za tento stav zodpovídá, někdo je tedy za to, že město má být čisté, slušné a bezpečné bere peníze, ale výsledek tomu neodpovídá. Jak dlouho bude tento otřesný stav ještě trvat?

Bezprostředně na tuto otázku reagoval na Facebooku vimperský radní Zdeněk Kutil. písemně jsme otázku poslali se žádostí o odpověď vimperskému starostovi Pavlu Dvořákovi a místostarostovi Lukáši Sýsovi. Všechny tři odpovědi zveřejňujeme v plném znění bez redakční úpravy. Prozatím nebudeme tato stanoviska ani komentovat.

Zdeněk JUNGVIRT, Za krásnější Vimperk

 

Pavel DVOŘÁK, starosta města Vimperk:

Na Vaši otázku neumím odpovědět. Policie – ta na to nestačí, zákony jsou na nic, úcta k funkcím a osobnostem v ČR mizivá. Bezdomovci jsou všude a nejen u nás.. Ale viděl jsem to u autobusového nádraží, tam se s tím musí něco udělat. Strašné, když co má být ozdobou, se stává pomůckou “bordelu, obtěžování, smradu”.

 

Lukáš SÝS, místostarosta města Vimperk:

Ta otázka je zmatená co konkrétně Váš čtenář chce? Policie jak státní, tak městská postupuje dle zákona a to tak bude dělat i do budoucna. Jací parazité mají zákaz pobytu ve městě a policie s tím nic nedělá? Neměl by spíš Váš čtenář položit otázku soudům proč těmto osobám neudělí trest s odnětím svobody…. Myslím, že pláče na špatném hrobě a Vy v honbě za senzací nebo bůh ví za čím tyto lidi podporujete. Toho já se účastnit nebudu.

 

Zdeněk KUTIL, radní města Vimperk:

Naprosto s Vámi souhlasím. Chtěl jsem již dávno nasadit bezpečnostní agenturu. Dával jsem návrhy v ZM, ale vůle většiny chyběla. Agentura je efektivnější a levnější než MP. Teď se bude schvalovat nový rozpočet pro 2018 a budu navrhovat znovu. Stav od doby, co je město oficiálně na seznamu vyloučených lokalit, je vážně otřesný. Jsem na radě města tři měsíce a věřte mi, že se řešení opravdu hledá.

 

Psali jsme také:

NA OKRAJ TÝDNE: Pozvěme takové chlapáky, ať vyčistí veřejný prostor od povalečů, ochmelků, feťáků

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře