KVALITA Z ITÁLIE: Vybrané speciality přímo od výrobců obohacují nabídku prodejen COOP...

KVALITA Z ITÁLIE: Vybrané speciality přímo od výrobců obohacují nabídku prodejen COOP spotřebních družstev

 

Spotřební družstva COOP v České republice se specializují na prodej tradičních výrobků od českých výrobců. Některé věci se v České republice ale nevyrábí, nebo nerostou. Přesto je chceme nabídnout našim zákazníkům. Proto, když například nabídneme pomerančovou marmeládu, jdeme přímo ke zdroji – do Itálie. COOP Česká republika proto začal dovážet vybrané speciality přímo z Itálie od výrobců, pro Italská spotřební družstva vystupující také pod označením COOP.

Spotřební družstva v Itálii, vystupující rovněž pod značkou COOP jsou největším maloobchodním prodejcem v zemi. COOP je v Itálii je však více než jen obchodník s tradicí od roku 1854. Jeho cílem je nabízet špičkové místní produkty za spravedlivé ceny. Byl několikrát oceněný za své výrobky COOP, které jsou zaměřené na maximální dokonalost, která je pro každého Itala, tou nejdůležitější. Důkazem správnosti je i skutečnost, že více jak osm milionů Italů je členy spotřebních družstev v Itálii. U výrobků je kromě kvality kladen i velký důraz na ekologický způsob výroby, odpovědný přístup ke krajině i všem zaměstnancům. Ve svém portfoliu nabízí také řadu BIO výrobků, regionálních specialit, potravin pro lidi s alergiemi a jinými omezeními.

“Přesto, že se prodejny COOP v České republice orientují hlavně na tuzemské regionální výrobky, chtějí nabídnout na doplnění i prověřené výrobky ze zahraničí,” říká Lukáš Němčík ze společnosti COOP. Dovoz vlastních výrobků COOP z Itálie je tak garancí kvality a podobných hodnot jako u nás. V současnosti je sortiment tvořen několika desítkami druhů, v nichž je zastoupen například extra panenský olivový olej, pomerančová marmeláda, olivy, balzamikový ocet, vinný ocet, rýže Arborio, grissini, bruschetty, těstoviny tagliatelle, nebo sugo omáčky. Výrobky je možné zakoupit na vybraných prodejnách COOP, Terno, Trefa a Konzum po celé České republice.

Svaz českých a moravských spotřebních družstev (Skupina COOP) sdružuje 47 spotřebních družstev, která provozují dohromady téměř 2700 prodejen s celkovou prodejní plochou okolo 350.000 m2 a zaměstnávají na 13.500 lidí. V roce 2016 vykázala česká a moravská spotřební družstva obrat v hodnotě přes 27 mld. Kč. Počet členů družstev je cca 130.000.

Členská družstva vystupují pod společnou značkou COOP, která je tak největší sítí prodejen potravin v České republice. Více než 400 prodejen potravin je začleněno do maloobchodních řetězců COOP TUTY, COOP TIP, COOP TERNO a COOP DISKONT. Kromě obchodní činnosti provozuje SČMSD také devět středních odborných škol, manažerský institut, nebo půjčovnu automobilů pod značkou Europcar a mobilního virtuálního operátora COOP Mobil.

PROTEXT

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře