POLICIE ČR: Čtyři případy pokousání psem řešili v sobotu policisté napříč...

POLICIE ČR: Čtyři případy pokousání psem řešili v sobotu policisté napříč Jihočeským krajem

Sobotní den byl v celém kraji ve znamení incidentů se psy. Na Písecku u Novosedel oznámil policistům muž, že jiná fena napadla a pokousala jeho fenku. Fenka, která útočila, pravděpodobně utekla z objektu svého majitele. Případ řeší policisté z Obvodního oddělení Zvíkovské Podhradí.

U Černé v Pošumaví, v části Jestřábí, oznámil krátce po třetí odpoledne jiný muž, že jejich psa zakousl pes souseda. Majitele by měl znát. Případ zpracovávají policisté z Horní Plané jako přestupek. Po ztotožnění majitele psa s ním bude poškozený také řešit náhradu škody.

Kolem poledne, tentokrát na Prachaticku, oznámil německý občan, že jej pokousal pes ve Lhenicích. Jak policisté následně zjistili, cizince projíždějícího na kole napadl pes a kousnutím mu poranil lýtko. Majitele psa poškozený zná, dohodne se s ním na náhradě škody za své zranění a poničený oděv. Stejný pes jej totiž měl již pokousat loni na podzim.

Čimeličtí policisté pak řešili dopoledne další pokousání muže sousedovým psem. Při jízdě na mopedu jej pes kousl do oblasti kotníku. Majitele psa nemůže sehnat, a proto požádal o spolupráci policii. Věc policisté řeší jako přestupek. Další věcí pak bude náhrada škody. Policisté také v těchto případech prověřují, zda je pes řádným způsobem registrován a očkován.

Major Jiří MATZNER, Policie ČR

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře