TÝDEN NA RADNICI (11): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (11): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

V pondělí bylo zastupitelstvo města. Byla nutnost schválit podání grantu na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Na pořádnou atletickou dráhu a skokanské sektory. Projekt za asi 17 milionů korun řeší jak odvodnění (a to je hodně komplikované), tak tartanový povrch. Nu a možnost získání dotace je až 60 procent uznatelných nákladů. Fakt hodně dobře připravený projekt. Jen tak na okraj. Představte si, šéf Městských služeb Jan Král mi říkal, že ta naše dnešní dráha nejde ani poopravit, nesežene se škvára…..

Rozhodli jsme o pokračování prací na škole v parku. Půjde na to firma, která skončila na druhém místě ve výběrovém řízení. Termíny se rozdělí a to hlavní se udělá letos. Alespoň nebude do budovy zatékat, bude opravena a nasvícena strana s hlavním vchodem. A nepřijdeme o dotaci 300 tisíc korun z ministerstva kultury. To ostatní se udělá příští rok. Jinak to nejde.

Ve změnách rozpočtu jsme zajistili peníze na projekt ulice 1. máje, které chyběly v rozpočtu 2017. Přes zimu se budou bourat domy čp. 52 a 45 v Pasovské ulici. Stát to bude kolem 1,9 milionu korun a musíme tam dát kolem 800 tisíc korun z našich peněz. Parkoviště pro 60 – 80 aut by tam mělo udělat město co nejrychleji.

Ve čtvrtek jsem měl druhé jednání s novými majiteli nemocnice. Probrali jsme, co se dá ještě udělat se „starou nemocnicí“. Tedy s tím žlutým barákem vpravo při příjezdu, který je těsně před, nebo po „klinické smrti“ stavby. Medicon a.s. zpracuje stavebně technický i provozní názor. Vypadá to na rozšíření o ordinace, laboratoře, atd. Hovořili jsme o dalším rozšíření zejména diagnostiky, předoperačních vyšetření, o propojení dalších stupňů léčby na portfolio specializací akciovky. Je to velká společnost, tam je šance pro větší dostupnosti péče pro náš region. Na příštím jednání v září budou na stole už parametry investic s čísly. Na nástřelu financování jsme předběžně dohodnuti.

A jinak?

Jednání v Českých Budějovicích ve společnosti ČEVAK a na krajském úřadě. Školy by potřebovaly posunout některé dojezdy a příjezdy autobusů a vlaků kvůli spojení na výuku. Začali jsme jednání s organizací JIKORD, kteráí to na kraji zajišťuje.

A pak skoro každý den hezké blahopřání seniorům 80 +.

Ten týden letí…

Hezký víkend, třeba s dobrou kávou na náměstí. Dobrý nápad. Díky.

Pavel DVOŘÁK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře