TÝDEN NA RADNICI (10): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (10): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Na radě města jsme jednali s šéfem IZOGARANTu. Je to ta firma co dostala nůž na krk – buď bude dělat na opravě fasády základní školy v parku, anebo ať to složí. Pro nás je nejdůležitější, aby to bylo hotovo v termínu a kvalitně. Firma po skončení rady města dala na podatelnu nějaký „papír“, že končí, ale podle našeho právníka JUDr. Samka musí to nabýt obvyklou formu standartu dohody. Nu a teď dáváme zprávu do pondělního zastupitelstva města s návrhy, co s tím dál. Ať se zastupitelé rozhodnou. Tedy co s tou stavbou, na kterou je 300 tisíc korun grantu, objednané osvětlení a hlavně je to rozvrtané, negativně emoční, prostě všechno blbě.

Další stavbu jsme si prošli v ZŠ Smetanova. Generální oprava a rekonstrukce stoupaček a veškerého sociálu – WC, odsávání, umyvadel, nových prostor, atd. Dobrá práce, do čtrnácti dnů se to kolauduje. Konečně po více jak čtyřiceti letech to vypadá normálně moderně, ale jenom v jedné ze čtyř částí. Co bude dál? Další výběrové řízení, možná to vyhraje firma jiná, možná lepší, možná ne. Proč to nebylo vysoutěženo najednou a rozloženo na třeba tři až čtyři roky? Nevím. My jsme takto zadali rekonstrukci 32 výtahů v našich panelácích s termínem ukončení do čtyř let. Aby to dělala vítězná firma současně se servisem, termínem výstavby, a řadou dalších praktických výhodných věcí včetně pro nás výhodnější ceny i garancí.

Ve Výškovicích jsme se dohodli na položení kanalizace od hasičské zbrojnice, namaluje se to (asi 70 metrů trubek) a mohlo by se na jaře do toho jít. Místní šéf hasičů Dušan Preněk slíbil, že nebudou žádné sousedské obtíže pro dokumentaci.

Rada města jako valná hromada našich společností s ručením omezeným (Městské lesy, Městské služby a Správa domů) zhodnotila detailně jejich práci, hospodaření a byli jsme spokojeni. Odměny šéfům schvalujeme v pondělí, jsou zasloužené.

Zkontrolovali jsme opravy v Základní škole TGM. Myslím, že se to daří a kantoři, hlavně tělocvikáři, budou mít slušné zázemí. Znova mne napadá myšlenka pořádné haly s 36 x 18 metrů herní plochy, třeba pro florbal, házenou…

A ještě zpráva pro obyvatele Lipky. V úterý 1. srpna bylo předáno staveniště firmě pro výstavbu sportovního hřiště. Brzo to začne.

Tak jenom toto z mnoha zajímavých věcí, co na radnici děláme.

Hezký víkend.

Pavel DVOŘÁK

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře