TÝDEN NA RADNICI (9): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (9): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Sobota 29. července v 15 hodin na vimperském náměstí. Otevíralo se něco, na co jsem se opravdu těšil. Pánové Hrunek a Čepička připravili 16 panelů o historii náměstí. Jsou natrvalo instalovány po obou stranách náměstí. A ke každému historický výklad. Opravdu bezva zážitek, jděte se tam podívat, začíná to u našeho „íčka“.

V pátek jsem měl telefon s oznámením, že končí vybraná firma na opravě školy v parku. V pondělí na radě města to máme mít písemně. Zřejmě tvrdé podmínky, které jsme dali před čtrnácti dny, zafungovaly. Teď nás čeká řešit, co dál. Je to už druhý podobný příběh, stejně tvrdě jsme to řešili s hřištěm na Lipce, kde by se mělo začít konečně budovat.

Hodně musím ocenit jednání s Janou Vítovcovou. Bylo to férové. Chceme se dohodnout na řešení kanalizace pro záměr vybudování parkoviště po zbourané prodejně Jednoty u zimního stadionu. Je to tam zamotané a konfliktní. Moc věřím, že jsme udělali společně dobrou práci. S ohledem na projektování „Májovky“, s ohledem na vzájemnou důvěru, nastolení jasných pravidel dalšího jednání radnice – privát.

Dřevo jako materiál, ale také inspirace. Celý týden jsem rád chodil se dívat na chlapy co dávají dřevu příběh, scénu nebo jej oživují. Dřevosochaři jsou borci, obdivuji je. A při společném popovídání u piva jsou to i výborní společníci. Na jejich výrobky se můžete podívat v parku, něco bude na „cestě skřítků“. Tam jsme byli s naší vnučkou, to se fakt povedlo. Byla hodně zvědavá a nadšená, a razítka na rukou (neměla kartičku z íčka) nechtěla ani umýt… Březinka, Lesněnka nebo Bukáček, prostě skřítci ji i nás nadchli. Díky.

Nu a dohodli jsme sponzorský příspěvek firmy OV Média na sport mládeže. Dvě stě tisíc korun teď rozdělí ve formě grantu sportovní komise vedená Karlem Hudečkem.

A další a další věci jsou rozjednané. Tak zase příště.

Přeji všem hezký víkend.

Pavel DVOŘÁK

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře