TÝDEN NA RADNICI (8): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (8): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Dobrovolní hasiči. Fajn party lidí, neznám větší srdcaře. Na vsích, v malých a ještě menších osadách drží a jsou tahouni nejen společenského života. V našem městě jsou profesionální hasiči. A měla by tu být také jednotka požární ochrany (JPO) 3. stupně s technikou (cisternou) a vyjetím k události do několika minut a JPO 5 která má pro výjezd techniku bez cisteren. Prosím, neříkám to asi nejpřesněji, ale snad je to srozumitelné.

Strašně dlouho, mnoho let, jsme ve Vimperku neměli JPO 3 aktivní, tedy na papíře ano, ale…
Sedli jsme si proto s dobrovolnými hasiči Honzou Novotným, Radkem Myslíkem a Dušanem Preňkem, plk. Milanem Rabou (šéf profesionálních hasičů okresu) a tajemníkem městského úřadu a připravili kompletní „papíry“ pro jmenování JPO 3 hasičů z Hrabic. Ale hlavně jsou připraveni chlapi a mají o to zájem. Díky a klobouk dolů. Zastupitelstvo by to mělo v září schválit.

Škola v parku a story s tím, jak se tam dělá – nedělá při obnově vnějšího vzhledu. Jsme hodně rozladěni. Na radě byl poprvé přítomen nejvyšší jednatel zhotovitelské firmy Izogarant. Dostal nůž na krk, prostě musí splnit všechny tvrdé zapsané podmínky k 31.7. 2017, kdy se k tomu na radě města znovu vrátíme. 

Schválili jsme zadání projektových prací pro rekonstrukci ulice 1. máje.. Hodně nás štve, že to nebude dřív než v prvních měsících jara 2018. Není to dobře dlouhodobě rozehraná partie, co jsme zdědili.

Podle podepsané smlouvy začne oprava Hřbitovní ulice asi v září, každopádně to bude do října hotovo.

A ještě jedna zpráva pro nájemníky našich paneláků, kde máme asi tisíc bytů. Vypsali jsme soutěž na výměnu 32 výtahů, mnohde historické hodnoty a úrovně… Do čtyř let to musí být hotovo, peníze na to správa domů má. Slib by se měl začít plnit už letos. 

Tak to jenom něco z mnoha jednání, cest, shánění peněz. Od toho jsme na radnici.

Hezký víkend.

Pavel DVOŘÁK

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře