NA OKRAJ TÝDNE: Barevná podívaná na okraji města. Nebojme se vlka nic....

NA OKRAJ TÝDNE: Barevná podívaná na okraji města. Nebojme se vlka nic. Čtyři dělníci jsou více než žádný

Nádherné snímky pořídil náš kolega Radek David, vydavatel Šumavských novin a portálu ŠumavaInfo, na louce pod Vodníkem ve Vimperku. Pádný argument, že není třeba utrácet veřejné peníze za zakládání a udržování květné louky na nábřeží Volyňky v parku, když máme barevnou podívanou zadarmo na okraji města.

• Na Šumavě řádili vlci. Zakousli tři desítky šlechtěných ovcí. Správci národního parku tvrdí, že “velké šelmy jsou důležitou součástí naší přírody a Šumavy zvláště, stejně jako hospodářská zvířata. Případná obava návštěvníků Šumavy z toho, že by je mohl třeba napadnout vlk, také není na místě.” Věřme tomuto ujištění odborníků a nebojme se vlka nic. Vždyť přece poslední Češkou, kterou vlk sežral, byla Červená karkulka.

• Dělníci se ve středu vrátili na lešení, aby pokračovali v přerušené obnově fasády základní školy ve vimperském parku. Zhotovitelská firma tedy dostála slibu, který dal její šéf v pondělí městské radě. Ovšem ne tak docela, protože podle vyjádření vimperského místostarosty Lukáše Sýse pro náš MAGAZÍN, mělo na práce nastoupit větší množství pracovníků, avšak ve středu a ve čtvrtek odpoledne se na staveništi pohybovali pouze čtyři dělníci. Nebuďme však neskromní, pořád je to větší počet, než žádní dělníci v týdnech předchozích.  

Zdeněk JUNGVIRT

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře