TÝDEN NA RADNICI (7): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (7): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

Zajímavé bylo setkání s kastelánem vimperského zámku Vojtěchem Brožem. Hlavně jsme probrali, v čem si můžeme vzájemně pomoci. Město plánuje výstavbu parkoviště po zbourání starých domů na Pasovské. Aby lidé prošli městem, najedli se a nakoupili si a pak pokračovali na zámecké prohlídky. A také zpět. To má logiku, Naopak jsme ji nenašli v odůvodnění stavby velkého parkoviště u Vodníku.

Několikahodinové jednání jsem měl s Jiřím Heřmanem, předsedou představenstva ČEVAK. Je to společnost, která provozuje a ručí za provozní stav naší vodovodní a kanalizační sítě. Shodli jsme se na využití nájemného (ČEVAK platí kolem 10 milionů korun ročně) a zapojení technické podpory firmy při napojení prostoru U Sloupů. Naprosto pozitivní věc. Jenom jsem si připomněl zvýšení vodného a stočného minulou radnicí o pět korun za kubík. Přitom spotřeba vody klesla někam kolem 80 litrů na osobu.

Velkou radost jsem měl při návštěvě Tvořivé díly vimperské firmy VaVi v Prachaticích. Kdybyste viděli tu pozornost a snahu dětí ve věku žáků základních škol, jak se učí přišívat knoflíky, střihat podle šablon, atd. Na kraji jsme odsouhlasili obnovení textilního oboru ve Střední škole ve Strakonicích. Představte si, že se přihlásily původně tři děti, teď snad to vyjde na šest, aby to mohlo vůbec vzniknout. Kolik dětí je k těmto drobným činnostem soustavně vedeno? Tak proto dobrá věc.

Hasičská soutěž v Sudslavicích. Moc rád jsem to podpořil. Nejvíce mne zaujalo nasazení mladých, dospělých i těch starších. A díky všem, kdo to vše připravil. A překvapení? Výkon ženského družstva pořadatelů, časem byly druhé „v útoku“ s čerpáním přímo z řeky i mezi deseti družstvy mužů. Gratulace.

A špatné zprávy? Situace kolem rekonstrukce budovy základní školy v parku. V pondělí na radě města to musíme zásadně rozhodnout.

Hezký víkend.

Pavel DVOŘÁK

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře