NA OKRAJ TÝDNE: Ostrý start kariéry Lukáše Sýse, na přechodech bezpečně, škola...

NA OKRAJ TÝDNE: Ostrý start kariéry Lukáše Sýse, na přechodech bezpečně, škola v parku bez dělníků

 

• Nový vimperský místostarosta Lukáš Sýs se ještě ani pořádně nestačil zabydlet ve své kanceláři na radnici, a už si stačil dvakrát podat ruku s vrcholnými představiteli našeho státu. A nejen to, setrval s nimi i v neformálním rozhovoru. Nejprve ve Vimperku přivítal českého prezidenta Miloše Zemana a posléze se v Prachaticích setkal s předsedou hnutí ANO 2011 (budoucím premiérem?) Andrejem Babišem. Tomu se říká ostrý start profesionální politické kariéry.

″ Komentáře k našemu článku o instalování bezpečnostních prvků na přechod pro chodce u autobusové zastávky ve vimperské Sušické ulici rozdělily čtenáře na dva tábory. Ten první chválí nový počin radnice, druhý naopak zastává názor, že vyznačený a zabezpečený přechod by byl užitečnější o několik desítek metrů blíže do města, na úrovni prodejny Tesco. Objevily se však i hlasy poukazující na málo využívaný podchod. Každý diskutující má svoji pravdu a radnice by názory měla vzít v potaz. Chápu, že nikdy nelze vyhovět všem, ale investice ve prospěch bezpečnosti chodců se vždy vyplatí. Vždyť možnosti nejsou v tomto směru v našem městě ještě zdaleka vyčerpány. 

• Máme za sebou další týden a práce na rekonstrukci budovy základní školy v parku se nepohnuly ani o píď. Zhotovitel opět nedodržel slovo, že se konečně pustí do díla, a tak radnici nezbývá, než vyčkávat a věřit, že firma ještě vše stačí v dohodnutém termínu udělat. Snad to v nejhorším stihne do zimy. Budeme sledovat.

Zdeněk JUNGVIRT

Obrázky z našeho města

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře