TÝDEN NA RADNICI (5): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá...

TÝDEN NA RADNICI (5): Vimperský starosta Pavel Dvořák a jeho pravidelná malá víkendová inventura

 

Na zasedání vimperského městského zastupitelstva tento týden v pondělí to byla dost sledovaná otázka. Hřbitovní ulice. Spojnice centra města se zámkem, ale také v poslední často diskutovanou lokalitou Vodníku. Uděláme dnes výjimku a Týden na radnici věnujeme právě tomuto tématu. Starosta Pavel Dvořák tentokrát odpovídá na naše otázky:

Současný stav povrchu Hřbitovní ulice, to je šílená katastrofa. Jestli nazýváme „májovku“ tankodromem, tak toto je umocněno na třetí. Po obsáhlé debatě v zastupitelstvu byla schválena oprava této komunikace, ovšem v jiném rozsahu, než se původně zamýšlelo…

Dostali jsme se k tomu rozhodnout, co s tím, hned na prvním, pro nás nové vedení města úvodním zasedání zastupitelstva města. Stav s propady, výmoly je nebezpečný pro všechny.

Ale přece existují plány udělat tam rekonstrukci i s novým chodníkem mimo současnou vozovku.

Ano, ale. Pro stavbu nového chodníku jsou limitující podmínky stavebního řádu a dohoda s vlastníky pozemků. A tam jsou některé problémy. Stáli jsme před rozhodnutím, zda se do opravy pustit nebo čekat, až bude vše vypořádáno i s chodníkem, a to možná další léta. Je jasné, že nový chodník pro chodce je konečnou formou.

Tak proč jste se rozhodli to opravit, dost zastupitelů bylo proti, upozorňovali na možné zvýšení rychlosti vozidel, atd.

Není známo, kdy bychom dospěli do stavu stavebního povolení, není známo, kdy bychom měli na to peníze. Předpoklad byl kolem 10 milionů korun. Tak jsme uvažovali to rozdělit, udělat cestu a pak ve druhé etapě chodník. Opravy ve stávajících rozměrech, vyčištění okrajů a namalování čar obvyklého silničního značení, spolu s omezením rychlosti, jsou záruky plynulosti i snížení rizika.

Kde jste na to objevili peníze a kolik to bude stát?

Sáhli jsme na zatím neřazené příjmy z prodejů a některých úspor z jiných věcí. Uvolnili jsme na to kolem 2,5 milionu korun, což by podle výměr mělo těch asi 700 metrů délky pokrýt.

Kdy se začne a jak dlouho oprava potrvá?

To je otázka technická, za to odpovídá kolega místostarosta, myslím, že v srpnu a je snaha se vejít do tří týdnů.

Děkujeme za odpovědi.

(red)

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře